Tidak mengamalkan folik asid sewaktu hamil menjejaskan pertumbuhan perkembangan bayi. Betul atau salah?
Voice your Opinion
Betul
Tidak
Saya tidak pasti

3169 respon

14 Balas

Folic acid is essential for pregnant mommies even before pregnant (when you are trying to conceive 3 months before) because it helps to reduce serious neural tube defects on babies. Example of neural tube defects is spina bifida and anencephaly.

pengalaman saya masa ngandung anak sulung x mkn pun asid folic sbb org kata takut anak lahir besar... bila bersalin anak saya sumbing... puncanya tak mkn asid folic..

ya penting. tapi side effect tu... macam sacrifice yang kene buat rasa nak bunuh diri je

itu yg doktor ckp.. mkn asid folik penting utk kandungan membesar dgn sihat..

ada yg x makan pun baby dia ok je..xde masalah..hehe

btl. .acid folic sgt pntg sblm pregnant

doc cakap penting gitu..

betul #tapxbisou

Betul

betul