Ngilu2 kemaluan

Haluu mommies ada tak yg macam sy ngilu2 kemaluan kalau baby gerak ? Kita pun jadi tersentak skjap, terdiam seketika, normal ke ? Sy 31 weeks skrg doc pun dh cakap kepala baby dh kat bawah. Risau sy terberanak awal ke, ada tak yg mcm sy, doc sy book tu berumur skit, kalau tanya dia soalan mesti dia ckp tak ada apa , normal ? risau pulak sy

34 Balas

Baby saya dari 26 week kepala dia dah d bawah sgt. So, sy selama 26 sampai lah nak beranak kalau tdo miring tak boleh takde bantal bawahpaha tu. Kalau tak simpan ngiluuuuu sangat2. Rasa mcm apa. Sy tak pandai nak cakap. Sakit ngilu tu lain sgt.. kalau dah miring dan nak terlentang terpaksa slow2 baru dpt. Kkkalau lgsung terlentang memang tak dot sbb sakit sgt. Apatah lagi kalau nak duduk d kerusi, slow2 jga sbb ngilu. Nak duduk bawa bersila lagi lah sakit tau.. huhuuu.. anak sy yg last ni buat sy rasa Allahu Akhbar.. sampai beranak sakit dia takleh tahan. Alhamdulillah, dah beranak ni. Jaga dia senang sgt. Tak byk ragam. Alhamdulillah.

4y ago

Allah kesiannya, wahh tahniah2. Doakan sy ye

Sy pon mcm sis.. Tp sy dr 28w camtu dh kepala baby mmg dh kat bawah.. Tp doc bgtau kepala baby boleh lagi pusing naik semula.. Tp sy tiap kali scan smp last scan 32w mmg kepala kat bawah je.. Doc ckp jgn risau, xsemestinya baby nk keluar lagi.. Bergantung pada panjang pangkal rahim bila nk bersalin ni.. Doc kata lg bgsla kepala kat bawah.. Means boleh bersalin normal.. Xsongsang kan.. Tp.. Mmg rasa nk g toilet je la.. Lg2 bila baby mengeras rasa die cucuk2 kat bawah tu..

Normal sis.. kdg sampai nak terkucil rasa, apalagi masa berjalan.. kdg masa baring pun sakit, apalagi tukar posisi Allahu... pastu kepala baby akan fix kedudukannya dalam 32 minggu dan ke atas, ni cakap doktor sakit puan aritu kat sy.. syukurla kalau kepala dah kat bawah dalam minggu tu, hehe..

4y ago

Orait 😁

Sama la kita.. Kdg x sedar air kencing da meleleh.. Pdhal baru lepas pg toilet.. Risau jgk kdg2 tu.. Bil tanya yg berpengalaman.. Dorg ckp normal sbb kepala da masuk laluan.. Dia pulak aktif mmg sakit la terasa ditekan2.

4y ago

Itulah sy takut sy sorang je rasa ngilu amat kan rsa cm de benda tekan pepek 🤣

saya yang belum masuk 3trimester pun dah ngilu ngilu dah. baring kanan salah, baring kiri tak kena. tapi tak ape atleast rasa penglamannya semoga allah permudahkan segala urusan awak dan kita semua.

4y ago

Aminnn tq tq

Normal sis😅🤣 skrg sy 33weeks ngilu n kdang sakit sikit bila berdiri lama² ... N susah gak nk tido malam sbb baby asik duk joging jr

sy pun mcm tu jg sis.. kdng klau baby gerak mcm ad benda menolak dkt kmaluan..tpi normal la kpla bby dkt bwa n da msuk pngul..

4y ago

Tq mommy.

itu baby da turun..sy akn berurut untuk naik kan baby n bg sy rse selesa..lepas urut sy selesa baby pun selesa..

Sy pon 31weeks, normal nyilu camtu maybe sbb kepala baby dah dekat bwh, kalo dia gerak2 adoi nyilunye rasa.huhu

Normal. Sbb kepala dia dah kat bawah. Kdg baru lps kencing pun still nak terkencing lg. 36 weeks

4y ago

Samala pas kencing dh terkencing lg 👀