Bayi 2 months suka tidur tapi kurang menyusu

Hi mommy, nak tanya, normal ke if anak umur dua bulan asyik nak tidur dan kurang menyusu? Selalu dia minum dapat 700ml++ sehari, now 500ml je sehari dapat. Tu pun jenuh paksa. Tengah hisap susu tetibe ngantuk. Takpun taknak minum susu sebab nak main. Takpe ke eh? Risau. #firsttimemom

1 Balas

siang kena naikkan jumlah susu. kalau contoh bg 5x jumlah sikit2, kurangkan jadi 3-4x tp naikkan jumlah. at least mlm sebelum tidur tu last minum yg byk penutup 700ml+ tu. kalau bawah dari tu takut berat tak naik cantik nanti kena bising pulak