Hosp kerajaan..

Hai..sye nk tnye klau bersalin di hospital kerajaan..doctor salin lelaki ke perempuan..sesiap yg ade pengalaman minta kongsi yaa...

11 Balas

depends pada doc yg btugas masa tu..kita x bole nak request doc kecuali klu guna FPP tu sis bole request doc dr awal..cuma masa sy ari tu FPP tu dicancelkan..sbb covid..jd redha jela doc mana pun time tu .tp Alhamdulillah yg time seluk2 kt bwh tu doc ppuan..cuma lepas tu sy kena operate ada la sorg doc laki yg len ppuan..xpela yg penting slamat dh..

ikut nasib sis..doktor laki salu ada. kalau staff x bz boleh la nk rekues doktor perempuan. tiba2 semua org nak staff perempuan, yg available laki je, yg tu la kena terima. doa je dikelilingi org yg baik tak kira laki pempuan. asal anak lahir sihat tanpa komplikasi

Ikut rezeki sis. Sy dulu cek jln semua doktor perempuan. Skali masuk labor room, dr pecahkan air ketuban, sambut baby, jahit, cek after persalin semua dpt doktor lelaki. Pakar pn doktor lelaki. Tp yg penting semua dipermudahkn. Alhamdulillah.

utk pgalaman sy dr awl prgnt smpai bersalin semua dpt doc perempuan. doa byk2 sis.. kta nk jga aurat, mtk Allah lindung kita dlm usaha kta menjga aurat. In shaa Allah.. Allah maha baik😉

depends. kalau masa tu xde doc female yg in-charge. sy penah dpt malay male doc. redo je sb u have no choice. asalkan semua selamat. insya allah..

ikut nasib sis.. sya memula Dr perempuan.. tp ttba tukar Dr laki sbb nk kena guna vacuum.. redha ja la.. asalkn nyawa baby selamat

Ikut nasib la. Tp kalau di hosp selayang boleh pilih doc/pakar yg kita nak. Tapi memerlukan bayaran special charge 😊

doa dr sekrg sis agar Allah rezekikan urusan bersalin nnt di rawat oleh doc n staff dr kalangan wanita muslimah..

sy awal nyer doc perempuan...skli smua doc msuk xkira laki n perempuan...sbb bnyak doc pelatih..

Depends...kalau mcm sy kbetulan masa bersalin hari itu smua doc perempuan y on duty..😁