Firasat seorng ibu

Hai..sye cume nk mnx pendapat Dan luahan saje.kalaw tgk gambar tu nmpk mcm kene gigit nyamuk ke,atau kne kuku baby ke.atau Pon kne cubit? Sye hntr ank ke pengasuh..pagi2 xde sebrang Luka merah2, sye blk ambik bnyk kesn merh n Luka mcm kne cubit..hr sblum ni..Ade kesan cakarn,macm kne ckrn kucing, n Ade merh2 dia bahagian muke n tgn..tp Sy msih berfikirn positive lg..Sy fikir mngkin kuku anak sye, then pagi esoknya.sye potong la kuku anak..walupn kukunya xde la pnjng sgt,sbb sye bru ptong 2 hr lps...hr ni sye ambik Dr pngasuh Ade kesan bru..sdnglan pagi td sye check xde ape2 Pon ditgn Dan kaki ank sye,hati sye dh x blh berfikirn positive,firasat sye kuat mcm Ade yg x kne..bile Sy tnya mereka knpe Ade merh2 Luke mcm ni..mereka ckp kene gigit nyamuk, ni nmpk mcm kesan kene gigit nyamuk ke..?

Firasat seorng ibu
4 Balas

Anak awak berapa bulan? Anak awak tahu menggaru ke? Tp kalau die garu kuat2 pun x akan tinggalkan kesan mcm nie lah.. Anak sy selalu kena gigit nyamuk di rumah pengasuh. Nie bukan kesan gigit nyamuk nie. Kesan gigitan nyamuk nie die ada kesan gelembung. Nie kesan, x tahu nk ckp mcm mana. Cuba esok awak intai2 kuku si pengasuh tu. Nie nmpk kesan kuku die mgkn panjang lpastu die nk cubit, terhiris skali kulit anak awak... Minta maaf kalau sy salah ye.. Tp kalau anak sy ada kesan mcm nie x de lah nk duduk diam, sy dah start cr pengasuh lain. Mmg kalau kita tanya dorg akan menidakkan. Tp firasat kita mmg mengatakan something is not right kn. ohh yea, si pengasuh ada mengasuh budak2 yg lebih besar dr anak awak x? Nie pun nk kena ambik kira... Kadang2 pengasuh leka, yg besar2 sikit nie mmg akan buat mcm2 kt budak yg lebih kecil @ masih baby. Awak pergi je singgah sekejap2 ke rumah pengasuh tu tgk keadaan di sana...

11mo ago

firasat ibu selalu nya betul

klu sye, nie mcm kesan garu.. klu sye kne gigit nyamuk pas tu gatal sgt.. sye akan garu n esok akan ade kesan mcm nie.. klu Pn was2, bley bawa anak ke klinik utk pemeriksaan lnjut..

jika rs tak sedap hati n was2 better stop dr hntr dkt situ dr nti ada sesuatu memudaratkan berlaku pd ank nnti dh trjd nyesal kmudian tak guna dh mg dpmudahkan segalanya amiin

Ni mcm luka je nyamuk xde mcm ni