berat badan

Hai..saya skrg GDM..tdi saya timbang berat badan saya naik 1kg dlm masa 2minggu ? ok ke tak ye?ke terlebih mkn..risau sbb tgh GDM..

10 Balas

sy pn GDM.. skrg dh 36weeks.. on insulin 4x daily.. 24/20/18/22.. berat sy sendiri masa buka buku 84kg & skrg 94kg.. baby plak skrg dh 3kg dlm perut.. kena serah diri utk bsal]n awal 2minggu (minggu ke 38) sbb kita ibu GDM..

Saya jg gdm on diet control, di atas 5bln kandungan 2minggu naik 1kg normal sis. Seminggu naik 500gr. Tp saya jg prnh 2minggu naik 1.5kg, nurse tak cakap ap2 juga sih.

Saya sbulan tu ade naik 3kg . Nurse syak saya ade kncing manis . Kne minum air gula .. alhamdulillah , kputusan is normal .. takde gdm ponn

Saya pulak turun 1.2 kg dalam masa sebulan.. mcm mna ye nk tambah berat badan.. saya ade gdm.. bru 16 minggu

Sy 2 minggu naik 4kg. Dr 55 - 59kg. Skrg tgh jaga makan utk turunkn balik before next appt.

Sy pun gdm... 2minggu naik 1.5kg..x de plk nurse ckp apa2... 30week

Ok dah berat sis tu. 30week keatas, kena naik 500grm 1mnggu.

Saya pun masa 8week naik 2kg... saya ada gdm on insulin..

Normal jnji jgn lebih Dr 2kg nurse kt kk sy ckp

Rasanya normal