PERUT MENGERAS

Hai...saya baru 31 week..saya nak tanya normal ke kalau kita rasa sakit perut mcm nak buang air besar tapi sebenarnya bkn nk membuang kadang2 tu smpi brjam dkt toilet..lg satu normal ke kalau dkt kawasan perut tu selalu mengeras..ada masa sakit ada masa rasa biasa je...

5 Balas

Mcm saya sis. Kerap mengeras dlm sehari ada 2-3 kali. Tapi tak kerap. Normal sbb baby makin membesar dan pakar kajian kata itu adalah proses utk menghadapi saat bersalin yg betul2 nnti. Doktor panggil braxton hicks.