PERUT MENGERAS

Hai...saya baru 31 week..saya nak tanya normal ke kalau kita rasa sakit perut mcm nak buang air besar tapi sebenarnya bkn nk membuang kadang2 tu smpi brjam dkt toilet..lg satu normal ke kalau dkt kawasan perut tu selalu mengeras..ada masa sakit ada masa rasa biasa je...

5 Balas

Normal sis untuk 3rd trimester.. Tapi monitor berapa kekerapan mengeras tu. Kalau terlalu kerap dan consistent, contoh setiap 10 minit, setiap Lima minit, kena cepat2 pergi hospital. Semoga sis dipermudahkan urusan ye. Aamiin 🤲🏻💕

4y ago

Tpi klau time dia mngeras tu lama bkn sekejap2..tu pn normal ke sis..

Mcm saya sis. Kerap mengeras dlm sehari ada 2-3 kali. Tapi tak kerap. Normal sbb baby makin membesar dan pakar kajian kata itu adalah proses utk menghadapi saat bersalin yg betul2 nnti. Doktor panggil braxton hicks.

Normal sis..tp jika kerap sgt mengeras evry 5minit... Sis prlu ke hsptl tuk doc n nurse pantau..

Perut saya mengeras lepas makan je

Normal..

4y ago

Trima kasih sis..