buku pink ?

Hai..nak tanya..bila waktu yg sesuai utk buat buku pink & jumpa doktor? Ni baby first.. baru 5week. Harap2 ibu semua boleh beri pendapat.. terima kasih..

20 Balas

Sy buat masa minggu ke 10. Tp g je awal kk sbb awak kena booking dulu. Nnt dorang bg date bila nk kena dtg. Sy dulu mula2 nk bkk kena puasa n minum air gula dah

4y ago

Yeke? Thanks sis.

Cuba google klinik terdekat then call dulu , sbb nnt klu pegi pun dia akan bagi tarikh untuk kita dtg buka buku .

Buka awal pun elok. Sy dlu buka dlm 4-5 weeks. At least doc bleh pantau keadaan kita dgn baby dri awal.

haii . samalah kitaa saya pun baru 5weekss . saya pun baru nk pi klinik besokk ☺ baru nkbukak buku

Sebelum 12 minggu. 10-12 minggu di galakkan. Jgn awal sgt, nanti nurse suruh balik

Sy lps cek upt positive tros g kk wat buku sbb 1st pregnancy jgk.. G je awal sis

Saya baru pergi klinik nurse kata nanti masuk 11 week baru buat buku pink

4y ago

Klau 5 week baru bleh kha tu trus buka buku

8w hgga 12w.. Saya buka buku pink mggu lepas time tu 8w6d..

Sy buat time 7 weeks lepas nmpk heartbeat baby

sy buka buku 12wk. ok je nurse xde mrh pon.