Hamil Kembar

Hai...mommy semua... Siapa sedang hamil kembar...

37 Balas

sy twin dcda skrg nak masuk 15weeks. tp sy risau la. sllu baca2 info psal hamil kembar perut nampk besar first trimester mcm second trimester. tp sy ni nak masuk second perut mcm lelemak je. ada msa nampak perut tu ada msa dia slim je mcm xngndong. tiap bulan menghitung hari nak scan nak tgok pkembangan my babies. tp sy sentiasa positif fikir yg baik2 utk my little angels.

5y ago

Sy skrg da 33 mggu... Dktr bg kiv delivery smpi 35 weeks... Sy twins mcda... Mmg xlarat da ni.. mmg prot akan bsr...beza dgn hamil single...

Mse 8week kambar... Dh nmpk 2jntung.. 2kantung.. Msk 12w nmpk 2uri.... Kena refer pakar.. Msk 14w... Doc pakar ckp tnggl 1je.. Lagi 1xjdi... Sy Xpnh bleading pon... Doc ckp 1lagi akn lenyap mcm tuh je... Skrg dh 20w mmg nmpk sorang je... Apa² pon tetap syukur... #1st bby

5y ago

Yeke... Sy tau kembar pn mse 12 weeks... Lps tu trs kne refer pakar.. sebulan sekali... N dua mggu sekali checkup kat kk... Semoga sis.. ade harapn next dpt bby kembar ye.. tq..share... Doakan sy juga ye...

hai mommy !alhamdulillah ! tahniah hamil twins. sy pon pregnant twins jugak. last pregnancy twins boys. now tak scan lg jantina dorg . yg thu dorg share uri n 2 kantung. identical twins jgk. tp xcek lg jantina hehe nevesss

3mo ago

hi sis pregnant sebelum ni pun kembar sama juga 1 uri 2 kantung ke? saya anak no 4&5 coming soon ni now dah nak masuk 18weeks..kembar sama uri lain kantung... rasa nervous juga sebab 1st time kan... sebelum ni anak 1st -3rd memang normal...so Kali ni memang dah decide Czer.. doakan semuanya dipermudahkan utk saya ye sis .1st pengalaman mcm² pikir kadang 😅

Tiap kali pregnant memang harapkn kembar sbb keturunan sy dan hubby mmg ada kembar. Hubby sendiri ada adik kembar. Tp dh scan kali ni ada 1 kantung je. Tahniah pada yg hamil kembar. Doa² kan rezeki saya juga yer.

Say belum tahu lagi hamil kembar ke atau pn satu orang sbb blum scan lagi...sy sndri pn kmbar tapi apa2 pn sy harap kandungan yang ke-2 nie mintak sangat kembar sbb sy keturunan kembar

I pernah awal pregnancy dulu kembar, tapi masuk week 10 tinggal 1 je, lagi 1 turun darah. Takda rezeki. Sekarang baby yang survive 1 tu umur dia dah 6 bulan. You take care yaaa.

Saya 🙋twin mcda.. currently 14weeks. Kena follow up maternal n fetal medicine (MFM) di hkl.. sungguh bosan menunggu giliran. Duduk lama sgt jd sakit2 pinggang. 😂😂

5y ago

Sama la sy...kne jumpe pakar every 2 weeks..tuk scan..perkembangan baby...mmg rmai..

Doakan sya... Kk scan 1 kantung. Swasta scan 2 kantung. Nmpk kantung saja. Repeat scan lg 2 minggu. Moga ada rezeki sya... Gelisah nya rasa menunggu 2 minggu lg.

2y ago

Hasilnya skrg mcm mna?

Hai sis . bila bole tau pregnant kembar yee? weeks ke berapa scan baru nampak yee sis? best nye twin. take care sis 😊😊

5y ago

Sama lah sis . arwah abg saya kembar . meninggal lepas lahir. both of them.. 😢

Saya....2 kantung.tapi jantina kedua2 xtau lagi...diorg malu nk tunjuk😁.skrg dah 29weeks.harap dipermudahkan urusan smp bersalin😊

5y ago

Sy dua kantung satu uri mcda...skrg da 24 mggu... Twins boy..