morning sickness

Haii..sye pregnant 9 mnggu skrg..2mnggu lepas morning sickness pagi,start mnggu ni morning sickness nye ptg..normal k x ye sbb husbnd sy bler tw sy mual2 asyik dajak pgi klinik jee..husbnd yg panic ?

10 Balas

Normal sis....sy morning sicknesss dri celik mata smpai pejam mata balik😂😂😂 sehari 20x muntah....skrg dh masuk 6bulan dh ok dh....masa awal" ritu mmg smpai masuk hospital sbb xleyh mkn mnum lgsg...berat drop 10kg dlm masa sebulan...awak bygkn...😅 So klo setakat muntah 2-3kli sehari itu masih normal😁

Biasala tu.. Jgn bbg.. Klu dia x mudarat, xle spi bahaya ibu n baby.. Tp klu muntah2 spi bdn rasa letih lesu n lgsg xdpt mkn minum, itu yg bahaya.. Mmg kena admit ward n mskkn air.. Klu stakat muntah2 biasa tu, ubat ya rehat n cuba mkn mknan yg sedikit tp kerap.. Elakkn mknan minyak n pedas..

Sy morning sickness x kira waktu.. Kdg pg, ptg, mlm...nasib terlalu baik ptg smpai ke 1@2pagi ulang alik muntah sampai rase nk tdo dkt toilet. Hehehe sekali g kk kne masuk air dgn ubat muntah.

Normal sis, ikut suka je dia nk dtg pagi, tengahari, petang, malam walaupun tengah pagi. Saya awal2 loya pening takde selera, masuk je 9minggu smpi skg tambah pakej muntah2😩

Morning sickness tak semestinya pagi je. Boleh jadi petang, malam. Walaupun nama dia "morning" 😂. Tp kalau muntah2 sampai badan pn lemah, pergi la klinik. 😊

4y ago

Trime kasihh..alhamdulillah skrg mntah2 da kurng..skrg naik biji2 gatal plakk dkt bdn 😄

Normal sis. Tapi klu mual, loya & muntah petang tu namanya evening sickness😊 ..bukannya morning sickness lg. Tanda alahan preggy lh tu

4y ago

Wc

Sy mual2 tak sedap perut pedih ulu hati waktu ptg je awl2 pregnant. Tp masuk bln puasa, sy dh start mual awl pagi. Nasib baik la xde muntah2.

4y ago

Alhamdulillah dry mle puase smpai skrg bru skly je mabuk mntah2..

Sy morning sickness dari pg sampai mlm.. Mkn buah nk hilangkn mual. Berat turun 5kg dlm masa sebulan...

normal sis.. sy mmg awl2 hr tu pening2 n nk demam belah ptg.. pg xde masalah..

sy afternoon & night sickness 😁😁😁