Perut kerap mengeras

Haii....sy dh 31w...perut kerap mengeras dan kerap pedih ulu hati...ada x mommy yg sama mcm sy...kerap jgk perut masuk angin...

5 Balas

sama lah saya 31w baby kerap mengeras.... kalau baby sis mengeras 2-3 kali dalam sejam tu kira normal iaitu brixton-hicks(contraction palsu) ... maksudnya rahim sis tengah berlatih untuk contraction yang betul masa nak bersalin nanti... TAPI kalau mengeras tu setiap 5 minit sekali terus pergi hospital bahagian PAC yaa... takut baby lemas ke air ketuban kurang ke....

Su juga skrg asyik pedih ulu hati dan perut masuk angin. Makn sikit minum sikit pin rase mcm penu sngt banyak angin. Asyik nak burp tapi xkluar. Pastu pedih dan mcm ade sesuatu naik sampai kat tekak. Lebih2 waktu malam masa nak tidor. Sampai duduk semalaman.

2y ago

betul kan....sy kdng2 xtahan jgk..nk mkn ubat xboleh...

sy pun 31w 2d..perut sllu mengeras n baby aktif sgt gerak smpi nak tdur pun pyh...perut pula senang masuk angin,asal mkn muntah blik tp kerap jg rsa lapar ..ulu hati pun pedih,sy mkn gaviscon sj utk kc reda...

Sy a few days ago start 10mlm-1pg rs perut mengeras yg xselesa, pergi hsptl doc ckp mild contraction, skng kena warded,

2y ago

Pergila hospital

sy baru 30week pon rasa cmtu.. kadang rasa nak nagis.. smpai xleh tidur