Boleh mengurut

Haiii sy nk tny..ade x yg pegi mngurut prenatal sewaktu hamil?masa ank first czer sy xpnah pegi urut..this ank no 2..sebelum bersalin sy rasa nk cuba mngurut..tp masih berfkir2 lg😅sbb risau

12 Balas

sy mngurut mase dlm 4 bln. sbb sakit2 bdn dan terik urat peha. mmg ringan je bdn. pastu lpas bsalin sy mngurut plk dlm hri ke 7 gitulah. kne cri yg pndai urut lah. risau jg nk urut2 kn. sbb ada part yg xblh urut jgk. kt sini kg. yg urut mak sdara. okelah. tukang urut kg kn. dh serasi dh ngn die.

pegi spa yg btol2 boleh urut prenatal. saya urut stiap 2 bulan. lega sakit2 bdan. dia bukan urut tekan apa pon. cuma kasi lancar darah kita urat2 kita tu kasi itak tegang. jadi lega bdn nk tido. perut tak urut. lagi satu saya suka swimming. rasa ringan mcm tak de perut dlm air. gravity takda.

sy pnh urut ms tgg prgnant..da 33w masa tu...Sbb kerap kejang kaki..setiap mlm bganti2 kaki..Smpi xle nk jlaan..Lpstu sy g urut..tukang urut..siap tunku bdn laaah...Trus ilg mslh sakit2 n kejang...Lpstu sy bslin ms 38w...Normal

Sy takut nak berurut bidan kampung.. Takut mereka ada saka pandai urut orang. Ni pengalaman kawan sy kena rasuk selepas urut dengan bidan kg. Jd sy akan pergi pusat urut bertauliah.

saya urut bila dah masuk 6 bulan sis. alhamdulillah lega badan2. tpi kena cari yg betul2 reti.. biasa dorg x kan sentuh perut, blkg pinggang dengan area tertentu kat kaki

sye mengurut dari awal pregnancy sampai hujung2 pregnancy dgn bidan tua yg berpengalaman.. mmg sedap ringan badan..

pglmn sy wktu kandungan 5 buln pegi urut lega bdn.tp tukang urut x sentuh la bhgian perut.

Hye sis Saya czer 2x Anak cukup setahun baru saya mengurut… 2 3 bulan sekali saya mengurut

4w ago

Maksudnye awk xde mngurut sebelum bersalin?

xyh la awk. sy pun tak mengurut masa ank 1st. lps bsalin no 2 baru pi urut.