Nak tanya

Haiii nak tnya hamil 9 minggu boleh x makan nasi ayam?sstgh makanan utk trimester 1 ada yg boleh makan n ada yg xboleh makan itu yg sekadar nak tnya boleh atau tidak ?

21 Balas

bole , selagi nama nya nasi kabo , ayam pro takde prob .. kalau awak nk makan fast food pn bole tp di elakkan , law craving sngt mkn la kuantiti sdikit.. fast food xelok tuk tumbesaran baby etc .. cuma kalau awak dah start kene gdm , nak kene diet tu nasi 😂 baik mkn je bnyk2 dari skg hahah

Nasi ayam xboleh sis 🤭 Nasi Lauk Ayam boleh.. Mkn je apa pon asalkan bkn benda2 tajam mcm nenas tu

nasi ayam boleh awak. tapi sambal dia kadang-2 orang letak cuka. kita preggy takleh makan cuka awak.

makanan takde masalah untuk orng preggy, makan je ,kalau was2 makan sikit or sekadar merasa .

Boleh jer sis . Janji ayam tu mati dan dimasak. Jgn sis pi telan ayam hidup2 plk.

4y ago

Bole je..haha..time sy mngandung dlu kerap mkn nasi ayam ayamas je ..klo mkn lin2 mesti muntah..

Sya tkde pantang2 mkn mase pregnant ni semua di lahap jnji berpada2

ayam punya nasi memang x boleh sis🙄kesian ayam tu kang nak makan ape🙄🙄

4y ago

🤭 🤭 🤭

Boleh sis, kalau sis takda alahan yg teruk.

Nasi ayam boleh jer sis 😅

Knp plak xley mkn ye😅😅