pregnant

Assalamualaikum semua..nak tanya..makanan ape yg ibu hamil xboleh makan mse 1 trimester nyh..terima kasihh..☺?

4 Balas

Makanan yg tajam mcm nenas tebu... Air yg bergas pun tajam mcm air gas air kelapa air tebu... Makanan yg panas dan pedas mcm durian... Makanan berangin pun klau bleh elakkan mcm nangka cempedak... Makanan x bpe nk masak mcm sushi... Byk lg makanan x bleh mkn mse trimester pertama... Byk2 kn Google ye

kalau boleh elakkan makan nanas sebab boleh menjejaskan . kalau durian , nak larang pun xtahu sebab ramai sangat saya nampak org pregnant ni makan durian tapi xlah banyak sangat

Nenas n durian ....bg sye lah y 2 kalau bley dielakkn utk trmster 1 nie,bhyo cgt utk kndgn

4y ago

Trime kasih awak..☺

Nenas..air kelapa..tebu....