hiii

haiii mommy2 semua sy mahu tanya kalau mkn ubat yg klinik bg zincofer tu mmg akan sembelit ka.....setiap kali mkn je mesti sembelit...kalau x mkn xjd pn sembelit....

15 Balas

hi sis...aha side effect zincofer memang sembelit...tapi lama kelamaan bila dah amik,badan akan immune...just awal2 bila amik dier jadi cam gitu..tapi kalau ada alahan cam rashes ke apa baik sis jumpa doc terus

5y ago

Obimin ssuai klu hb tak drop sgt..tpi klu hb 10.3 mcm mmg kne amik zinfoker..ni dktr bgthu sy..sbb obimin ,iron xbyk so nti tk mmbntu sgt klu hb 10.3 mcm tu

sy xbole mkn ubt tu sb pening loya smua ada..last tukar mkn iberet ok sembelit pening apapun xdak..

Alhamdulillah sy lancar je pembuangan klau mkn ubt tu.. klau x mkn bru jd susah nk membuang 😅

Iron on zincofer membuatkan kita sembelit dan poop warna hitam 😊 banyakkan mkn buah2 sis.

Sy pn sembelit jg ms mkn zincofer.. Skrg sy tukar mkn maltofer Alhamdulillah ok

Owh ....sy mkn zcofer tu elok pmbuagn sy... Xsmbelit... Hihi...

5y ago

kite same ,✌✌ slalu tgok org kata sembelit ..tp sy lncr je masok toilet 😂

Ya btol tu.. Sama mcm sy masa 3rd pregnancy dulu..

sy xboleh makan zincofer..hb low+pening melampau

sma lh.. sy mkn pn sembelit, skrg mkn muntah...

Sye sembelit + muntah lps mkn ubat..