GDM -BSP

Haii semua. Nak tanye la..hari ni saya ada buat BSP sebab sangkut kencing manis masa minum air gula minggu lepas. Bacaan BSP pagi tadi tinggi 6.8, selang 2 jam naik makin tinggi 7.8 sedagkan saya sarapn roti kosong jew dengan limau panas tanpa gula. Risau nye nk cek untk ptg dn malam ni.? boleh tahu tak klo yg kena insulin tu bacaan berap ye kena insulin dan mcmn caranye ye. Esok doc nk review..tkut la

1 Balas

Bacaan bsp tinggi segera pg klinik sis. Waktu pjbt blh pg klinik tmpt sis check up bulanan. Jumpa doktor kat situ. Klu xde doktor, blh ke wad bersalin. Inform dorg ttg bacaan bsp sis. Aaal pagi sblm breakfast dh tinggi.

5y ago

Gdm semasa hamil jew sis..