Bacaan Bsp GDM

Hai, saya gdm dc. Baru buat bsp kali kedua harini. Pagi tadi bacaan 5.6 lepastu bacaan elok je. Possible kena insulin ke? Bacaan berapa ye kena insulin? #firstmom #ingintahu

2 Balas

5.6 tu slpas makan ke atau sblm makan??? kalau sblm makan 5.6 tu tinggi... dctr akan bagi masa dulu...repeat lagi buat bsp .... ikut la 2 minggu sekali atau 1 bulan sekali....kalau bacaan tak okay bru on ubat...slps ambik ubat masih x cantik jugak baru on insulin... sy pun buat bsp jugak..gdm d/c... bsp puasa 5.3 ke bawah bsp slps makan 6.7ke bawah 5.3&6.7 pun dh kira border line die kena 5.2/6.6 dan ke bawah

1y ago

yes dctr akan monitor... sbb sy pernah dpt 6.7 slps makan....then dc soh repeat bsp.. tgk bacaan ok ke x.. nasib dh ok..sis jaga makan ye..tc

Doc akan start insulin biasanya kalau lebih dari 7 bacaan gula. Tp ada test tertentu dulu doc akan buat sebelum start insulin

1y ago

Saya jumpa dr dah tadi. Dr nak monitor bacaan bp dulu dalam masa 2 minggu ni