Strech Mark

Haii semua.. Boleh suggest tak strech marck lotion yg mna bgus?? Sya ad beli yg ni kt guardian, sbb tak sure yg mna satu yg okay.. Share info please....

Strech Mark
55 Balas

Tgk kulit jgk sis.. Mcm sy xsesuai pkai ni makin menjadi2... Mcm2 dh pkai... Then g check up kt kk tny nurse ckp tkyh pkai apa2.. Stretch marks ni kdg2 sbb pembawakan(mengandung) lps bersalin akn hlg sendiri... Mula2 risau jgk kn tp Alhamdulillah lps sy bersalin dh xde stretch marks...

saya pakai ni jugak tapi still ada mark kt perut lagi bertambah teruk . ke sebab saya mengandung kembar ? ada cream lain tak untuk hilangkan stretch mark kt perut ni saya tk sedap mata melihat perut ni 😢😢😢

saya pakai ni since 4bln preggy smpai la beranak alhamdullilah xde stretch mark lgsung. lps bersalin masa perut nk kecut tu pn sy sapu sbb xnk skin kecut and wrinkle 😅

saya punya strechmark dah start gatai .. asyik nk garu lepas ade orng suggest saya suruh pakai minyak zaitun alhamdullilah dah takde rase gatai pastu hilang hitam2 nye

saya pakai brand ni. xberkesan lansung. mungkin xsesuai utk sy kot. sekarang dah 36 weeks. redha jelah dgn stretchmark yg dah kian menjalar yg penting baby sihat 🤣

Cream consetrate tu boleh guna 2 kali setiap hari selepas mandi sis..boleh hilangkan parut bekas getah sluar jugak dkt perut dan pinggang..yg lotion tu light sikit..

sy ada beli yang ni . bau ni kurang sedap . plus nak sapu pun leceh . better beli yg skin therapy oil . senang nak sapu and bau pun sedap sikit 😅

Saya pakai brand yg sama. Tapi jenis oil. Alhamdulilah dari 7weeks dah start guna sampai 26weeks ni ada sikit je strechmark dekt area breast.

Saya beli yg ini tp sy pakai 2kali je sbb ada bau coco yg sy tak lalu. So sy tukar bio oil bau pun best. Kulit tak sekata pun nampak cerah..

Brand pureen sgt bgs. Bgi sy laa, alhamdulillah tkde strech mark , cuma ad dkt paha shj skit. Sb tk tpkir nk sapu bhgian paha tu.