ibu pregnent

haii semua assalmkm. sye nak tanyak IBU2 yg tengah hamil bole minum collegen x? collegen yg mcm Aida zebat minum, collegen gold, ?

14 Balas

Jangan la minum. Officemate saya minum untuk whitening (tak sure brand apa) masa mengandung, baby dia kena sakit buah pinggang 😭 Mak yang minum, anak yang kena 😭

lebih baik jangan sis, jiran saya ibunya ambil bende² gini untuk dapatkan anak putih, yes keluar memang putih tapi kulitnya rapuh & ada penyakit kulit.. kesian sangat

tak boleh dear.. elakkan sebarang jenis buat dalaman or luaran yg xde kaitan ngn baby.. sedangkan batuk pun klu boleh tahan, tahan.. nie lg nk makan bende2 mcm nie...

Collagen ke atau apa2 minuman tambahan, mcm shake2 tu klau boleh jgn ambil waktu pregnant.. lebihkn natural food spt buah2 dan sayur..

5y ago

betul tu sis.. sy dlu amalkan herbalife.. wlopun tu elok utk nutrisi n sebagainye still doktor suh elakkan dulu.. kire mcm pgnent nie clean dr bende2 lain selain suplement utk ibu n baby sahaja.. makanan pun solid pun yg biasa2 kite mkn tu... takot skrg kan mcm2

Jgn sesekali. Just makan folic acid, kurma ajwa dan makanan yg masuk akal. Collagen can harm ur baby la dear..

Collagn tk disaran kan , untk pmpuan nnti mcm2 mslah. Tambh ibu hamil ,lgi tkbule

5y ago

ohuu k tQ sis.

Tak boleh. Elakkan ambil supplement selain susu dan vitamin yg klinik bg

Tak perlu ...mkn yg da Di benarkan Oleh doc sahaja..cth folic acid

Bagi saya lebih baik xamik sis. Takut ada apa2 risiko bila ambil.😊

5y ago

ohuu eya ka OK sis tQ info ya... 🙂

Colagen..xpasti pula...tp klau ESP shaklee tu elok