Bole x suggest susu ape yg baik utk ibu hamil minum dan bole consume dari weeks berapa?

2 Balas

susu apa2 pon okay but tgok kandungan gulanya.. sbb if ada gula tambahan berat bdn cpt naik and risau HB mnurun.. start dari masa merancang nk ada bby dh bole minum dh susu ibu hamil cumanya jgn continue smpai 8 9 bulan risau bby trlalu besar nnti x psal2 kne ceaser sbb bby besar sgt.. 😅

Susu fresh milk pun boleh, selalunya org suggest HL atau farm fresh. Kalau rasa nak fancy fancy boleh cuba minum simalac atau enfamama (yg ni saya tgk ramai suggest kt sini). Kalau sy mmg minum fresh milk je. Awal awal ada cuba minum simalac, tp kembang tekak rasa nak muntah je