Luahan hati saya

Haii,, saya tak tahu nak cakap apa .. saya pregnant anak yg ke Dua , 9 minggu 6 Hari.. saya gaduh dgn husband saya.. Dia cakap saya ini suka mengarah dia.. dia cakap dia tak suka Kalau saya suruh dia memasak Dan cuci berak anak yg pertama ,dia sumpah saya cakap perempuan sial menyusahkan dia..Tapi saya tolong dia juga ,saya kerja, suap anak makan,mandi anak saya juga .Kalau dia tak nak saya menyusahkan dia..maksud dia ,,semua tanggungjawab kerja di rumah saya ke buat semua..letih kdg2 mcm ni .. nanti saya bersalin due date bulan 11 dia ckp tak nak jaga dia halau saya.. dia cakap dia dah malas hidup mcm ni ...😞.. dia nak mcm kawan dia hidup dah kahwin tapi masih boleh lepak Masih boleh jalan2... Kdg2 saya tertanya mungkin saya tak baik mcm bini kwn dia kot.. mungkin Salah saya kot..😞..tapi bukan kah dah kahwin memang patut tolong isteri kan..sebelum saya pregnant tak pernah saya harapkan dia..saya seorang2 yg buat kerja rmh..dulu pregnant anak pertama mcm tu..anak ke Dua yg skrg pun mcm tu..ingat dah berubah.tapi mcm sama je.. kdg2 ada rasa nak lepaskan dia..lari jauh2 bawa anak..tapi kasihan Tengok anak...😟.. tak pe hadap je lah walau pahit 🤧

2 Balas

knpe nak hidup lagi dgn org yg anggap kita beban sis? laki awk tu nak hidup mcm bujang ptot nya dri awal jgn kawin. jgn buat hidup anak org mcm hamba abdi dia. dia kawin sbb dia tau nnti ade bibik free yg uruskan hidup dia mkn minum pakai dia nafsu dia. isteri ni bukan beban utk suami tapi tanggungjawab. sama jugak dgn anak. anak bukan beban utk ibubapa. tapi anak ni amanah utk ibu bapa tanggungjawab. dan satu lagi sbb awk dah conquer semua kerja rumah dari awal kawin. laki sye dulu pon jenis suka melepak sampai pukul 3 4 pagi. tapi sampai satu hari tu, saye mengamok. saye baling semua brg dlm rumah. sye kunci pintu rumah semua sekali. sye biarkan dia buat apa je yg die nk buat. sye xnk amek tau. sye buat mkn minum sye je. sye x kisahkn pon psl die. sampai lah mak ayah dia dtg rumah. ayah dia sendiri tarbiah kan dia. terus berubah skng ni. tapi kalau dh sampai tahap ckp isteri ni beban. xperlu lah sis nak hidup dgn die lgi. baik lah keluar dulu. and anak awk xperlu kn pon bapak yg mcm tu. keluar lah sebelum anak awk bertambah dri 2 org ke 5org nnti.

Hntr dia tg rambutan sis🤣 gurau2😬 cuba slowtalk gn dia.Tanye dia,sruh dia tajdid balik ape niat dia sbnr untuk bernikah.Adakah Sbb btul2 dia dah ready untuk galas tgungjawab atau Sbb lain.Rumahtangga akan aman bila ada sikap tolak ansur & tolong mnolong.Cuba slowtalk ya.kadang niat kita tak betul dlm urusan pernikahan.sbb tu jd bnde cmni.