Sedihh saya Hari ini

Hii..saya ada benda nak kongsi..tadi saya suruh husband beli makanan ..saya mengidam asamboi Dan keropok..lepastu dia beli..tapi dia marah2 dia cakap saya suka suruh dia..yg saya pelik Salah ke saya nak makan..rupa2 nya dia tak ikhlas beli ..dia cakap saya ni banyak alahan mkn ni tak blh, masak pun tak blh pregnant Bru 8 minggu dah cerewet dia cakap..saya kecik hati dgn dia tapi saya tak tunjuk..saya pregnant anak ke Dua..saya pun pelik alahan saya tak suka cium masak2..auto saya rasa mual.. husband Sy ckp tak payah acah2 bak mual bagaim..#pleasehelp

6 Balas

sama situasi sy, pregnant 10 week dah, memang x boleh nak masak. makan semua pakai order atau makan luar. mungkin alahan kat dapur sendiri kot, asal masuk dapur rasa nak tejeluak . kat dapur orang lain elok pulak

bodoh nya lelaki zaman sekarang ni. memang rata rata tau buat anak je ke tapi takde ilmu ttg kehamilan etc? sis sabar ye, saya faham perasaan tu.

lain anak lain alahan n pembawakan nye. ye betul awk doa supaya husband awk tu dapat alahan ni. baru dia rasa apa yg awk rasa

2y ago

Sy hrp begituu sis

bersabar jelah sis. org pregnant mmg emosi dia lbh sikit. mgkin suami x mksdkn mcm tu. jgn ambil hati ye. buat xtahu je.

2y ago

memang dri dulu mcm tu😓

mintak doa biar alahan berbalik pada suami sis.geram pulak saya.dia ingat org pregnant suka² buat.

doa jela awak, biar dia yang rasa mengidam alahan semua tu.