Tak boleh tengok nasi

Haii, sape kt sni dari awal dpt tau pregnant smpai week 7 skrg ni rase loya muntah, makan apa pun xboleh especially nasi lah, masak nasi bau dia pun xboleh, bau org menumis bawang pun x boleh..kadang kalau dgr suami ckp jom makan pun terus uweerkk uwerkk??.. perut berkeroncong kelaparan. mampu mam biskut,tu pn x leh byk..lagi satu air masak pun sy xboleh mnum byk..bila mnum byk muntah balik sampai urine sy kaler kuning dari pg smpai malam.. korang ada suggestion x nk solve problem sy ni..1st baby ..

2 Balas

Normal sis.. sy awl preggy pun x lalu mkn nasi dan lauk pauk.. nak makan mee goreng saja. Masuk je 14weeks membuak2 pula selera mkn.

5y ago

xsabar nk tggu selera mkn ada balik ...

Normal la tu sis, morning sickness. klu g klinik drg bagi ubat tahan muntah sja n vit. klu sy makan buah2 sja.

5y ago

msuk trimester 2, 4 bln.. baru ada selera klu sy.. huhu