barangan baby .

Haii mommyx2 nk tanya bila mommyx2 start beli barang baby ? _23weeks5Days

12 Balas

sy 26w dah start bli..skg tgl bli bju je. sy xnk lewt2 bli sbb skg pon da penat brjln..bkn penat psl jln semata..tp psl kne pkai mask..jd semput tu lebih brgnda. sy bhagikan kpd 3bhgian.. 1) brg2 ibu..mcm bengkong..set jamu pantang.. 2) brg2 mcm katil..bekas mndi. bedung barut..set tilam..yg mmg unisex bole pkai. 3) last skli nti bli bju utk usia nb smpai 3bln..xpyh byk2 tp ckup la klu pkai tu ada stock bju hri2 tnpa ayah dia kelam kabut nk bsuh. dah lgkap smua boleh la spend utk kos brsalin..brslin kt hospital kerajaan pon kne stnby jg duit lbeh2.. then utk pakej pantang.. mentara msih kuat nk jln kesana sini ni..ni pon dok pancit saja🤭

Saya tau jer pregnant dh start beli sikit2.. Setiap bulan beli jer.. Masuk 7bln semua barang dh complete.. Dah siap basuh dan packing masuk beg.. Now dah nk masuk 32w.. Tggu baby keluar jer 🤗 Beli sikit2 x terasa sangat duet keluar.. In shaa allah baby girl coming soon.. Due date 17/11

16w da beli sikit2 baju2 almri lampin smua sbb sy niaga duit xtetap jdi simpan rm10 shri , dah 22w ni baju lmpin mitten tuala almri da ad, tinggal beli brg besa2 je

sy masuk 7bln bru kasi lengkap brg2 baby dn diri sdri krn nasihat nurse dn family jgk. masa dh msuk 3tri, sgt bgs utk berjln bg excersice kn diri sblm beranak 😁

msuk 4 bulan sya dah beli sikit2..tiap2 bulan beli..skrg msuk 33 minggu,brg baby dah complete dan packing..brg maknya belum complete lgi

start mengandung dh beli sikit2, baju & lain2 masa kandungan 7 bulan keatas, lebih shokk beli baju baby bila tahu jantina baby....hehehe

start beli sikit sikit masa 20w sekarang dah 28w , alhamdullilah dah settle barang baby . tinggai nak packing ja

Boleh je mula dr skarang. Beli sikit². Mulakan dengan buat list. Senang nk track down brg apa yg belom ckup.

Saya masuk 6bulan baru start beli sikit-sikit. Sebab takut masuk 8bulan dah tak larat berjalan😅

Masuk 7 bln sy mula beli.. Brg baby dah complete.. Brg maknya belum lg..