Perancang.

Haii mommyx2 #ingintahu #pleasehelp #bantusharing Sy nk brtnya , sblm ni sy ambil perancang suntikan depo baru 25hari sy tak ambik manax2 perancang 5/2/23 sy test upt naik double line samarx2 adakah sy mengandung?

1 Balas

dah kalau tak ambil perancang & tak alert dgn waktu subur, tak double triple protection, mmg boleh mengandung lahhhh. tu pentingnya ilmu dlm merancang. walaupun tak nafikan, pakai perancang pun boleh je nk pregnant bila Allah izinkan. tp usaha/ikhtiar kita tu pun diambil kira.

1y ago

sy ada tnya doc , biasanya 3-6bulan baru ada kemungkinan untuk pregnant sbb hormon blm stabil dah lama ambil depo jadi kesan ubat tu masih ada