anak masih pakai bedung semasa tidur (4bulan 9hari)

Haii mommy's semua .. saya nk tanya dekat sni ade tak baby2 mommy's semua masih lagi di bedung semasa tidur umur baby 4bulan+ ? mcm anak saya , kalau dia nak tidur mesti saya kena bedungkan dia .. kalau tidak mmg tak akan tidur dgan lena .. tangan dia mula lah garu2 muka & isap jari .. saya cuma pegang tangan nye pun sama jgak tak akan tutup mata ..

14 Balas

garu2 isap2 tu cara baby tenangkan diri, risau besar2 tetap nak berbedung blh undang bahaya.. na'uzubillahiminzaalik. bahaya dia kalau baby dah pandai pusing badan, kita tak sedar, tgn kaki dia plk terikat takleh nk betulkan badan dia sendiri risau lemas

5mo ago

anak tidur puan tidur jgk kan... kan saya kata kalau baby pandai pusing meniarap tu, baby pusing dlm tidur tu, tangan terikat puan tak sedar. tp its ok, u do u🤗 mana yg baik utk puan buat je

4 bln ni dh boleh sleep trainning ni. Anak sy xde bedung sbb dia lg suka tido meniarap. Baby isap jari tu cara dia nk tenangkn diri dia tp kalau awk bg puting okla. Cuba follow fb/ig babylanguage byk ajar baby tido

tak apa awak bedung je selagi dia nak.. lama kelamaan dia akan rimas bila di bedung..ank Sya bedung last usia 4 buln lbh ..msuk 5 trus xnk tpi Tula waktu nk tidur tgn xreti diam garu ii muka sngt ii tdur

anak saya 6 bulan masih berbedung. sama lah. kalau x bedung tangan mula garu sane sini. tp ok lh berbedung. sng tidur bawah pun. x terkejut-terkejut. lps dh tidur nyenyak saye keluarkn tangan die slow2.

rasanya normal je. ada anak da besar sikit pun still nak berbedung. mcm anak saya, dari pantang lagi tak suka bedung ke selimut, kita risau sejuk, tapi dia marah2x n terjaga mcm tuh. 😌 .

9mo ago

sama..saya ingat kan anak saya je macam nie..skrg dah 2bulan..tdow x pernah dibedung sebab nanti makin x boleh tdow..

anak sy masih berbedung sampai 8bulan nk tido,kalau xbedung dia susah nak tido..asyik terkejut 1 hal,so nk mudahkan sy dan dia bedungkan aje..peduli la org nak ckp apa

9mo ago

sme laa sis.. ank dh 1 thun msih bdung klo x bdung tdonya kjp je.. nk mdh sy bdung je kdg 2jam tdo klo bdung😅

Ada, awak. Tapi kalau awak nak tanya macam mana atau cara nak tangani situasi awak ni, boleh follow FB babylanguage. Sangat berguna dan membantu.

ank sy pun cm ni tpi dia aktif sngt xdan 5minit tercbut sy bg puting n letak kain atas dia n selimutkn dia baru ok smpai skrg ank mmng xlps dgn kain

Sama, ank sy pun lagi lena kalau bedung, cumanya lps dia pnd meniarap, sy bedung half ja.. Smp la 7 bulan, slowly cerai bedung 😁

Anak sulung saya dulu bedung smpai umor 9 bulan. Siap bedung pakai kain batik. Memang lena dia tido sampai pagi. 😅