buku pink

Haii mommies...maaf bertanya, 1st time buka buku pink perlu ke suami follow sekali yek?

26 Balas

Klu blh g sendiri..g je sendiri.kdg kesian tgk ibu² mengandung yg perut dh besar kena berdiri bla org ramai..kaum suami yg duduk sambil main fon.Nk ikut blh tggu la kt mana2..bkn kt ruangan menunggu ibu² pregnant tggu giliran.

Boleh aje . Tp time jmpe doc bole je. Klau jmpe nurse leceh skit. Kuat mmbwg nty depa ckp "ishh knp suami masuk" sbb kite pon prnh kene sblm ni. Normal laa first time. Ckp baik2 kn bole. Xperlu halau n sindiran. Huhu

Tak wajib tapi boleh je suami ikut sndiri, agar dia memahami bagaimana keadaan di kk, dia tahu bagaimana bakal2 ibu ni kena brdiri lama di kk. InsyaAllah dia akn lebih menghargai pengorbanan seorang isteri ☺️

Tmpt sy x..nurse x tnya pon. Sy pegi terjah mcm tu jew..sbb first time xthu apa2.. nsib nurse xda apa2 appointment.. tggu la kejap.

sebab nnt kk nk buat test hiv sekli ngan suami.kalau xdpt dtg ms buka buku pink,next tca boleh la suh suami dtg buat test hiv.

Kk tempat sy x prlu bwa suami.. sbb lama t kesian suami kne tunggu dekat sejam lebih bru siap buku pink.. huhu

Tempat sy perlu, sbb suami kene buat hiv test amek darah jugak. Result suami tu kene tampal dlm buku pink kita

suami kne ikut. diorg buat blood test utk test hiv . utk 6 bulan next pun laki kne ikut . test hiv jgk...

Tak perlu. Baik g sendiri sbb sian suami kene tunggu. Kadang klinik penuh diorg org lelaki duk lua.

Klo klinik kerajaan, suami xboleh masok.. bilek nurse dh pack .. mmg utk isteri jer buat checking