7minggu tapi scan tak nampak

Haii mommies. Harini kalau ikut dalam apps dah 7week pregnant. Saya pegi scan klinik & hospital swasta pagi tadi, 2 2 tempat tu scan tapi tak nampak kantung lagi. Scan tvs pulak tu. Dr cakap ada 2 kemungkinan. Samada terlalu awal, ataupun kandungan tak menjadi. Sebelum ni upt terang. Harini dah samar². Saya risau. Ttc hampir 2 tahun 😭 sesapa ada pengalaman macamni?

7minggu tapi scan tak nampak
17 Balas

Puan boleh minta doc buat blood test dr situ boleh tgk hcG kuat ke tak kuat. Saya haritu macam puan juga,tak nampak kantung lepastu dah fikir bukan bukan result blood test saya tak strong. Setiap 48jam kena amik darah. Stress sangat time tu dr 16/1 dok fikir je. Sampailah 27/1 darah turun,doc kata failed pregnancy 😢 tapi tu hanya pengalaman saya. Puan doa bebanyak ya,banyakkan rehat.

2y ago

saya dah buat hcg test. tengah tunggu result lagi 3-4 hari. doakan saya ya sis. takut.

Saya pon ada pengalaman macam puan tahun lepas. Pergi scan dekat 2 tempat tapi tak nampak kantung, tapi dinding rahim tebal. Doktor cakap maybe awal lagi @ kandungan tak menjadi. Tapi cek upt makin pudar lepas keluar spotting. Esoknya keguguran. Tapi kalau boleh puan jgn terlalu stress, banyakkn doa mudah2an ada rezeki buat puan. Doakan saya dikurniakan zuriat juga 😊

2y ago

semoga puan dikurniakan zuriat jugak ya. saya tengah tunggu hasil ujian darah. harap² mengandung lah. risau.

sya dulu mcm tu pertama tempat scan doctor cakap kosong kali ke 2 scan pun doctor cakap kosong tepat yg ke 2 ni doctor cakap datang dalam masa 2 mggu lagi lepas kali ke 3 baru nampak kantung Dan baby sis cuma jantung masih blm kuat sis sabar ya sya dulu pun pernah Samar 2 scan masih awal berapa mggu

2y ago

terima kasih sis. saya kena repeat scan minggu depan. harap² ada rezeki. doakan saya ya ♥️

Ada kemungkinan ovulasi sis lmbat, jd blum nmpk... Xpe, fikir positif & jaga mkn yg elok2. Lg 2 mggu bru scan semula... Upt test tu kdg kjp terang kjp samar, sama mcm sy dulu. Semoga dipermudahkan urusan sis..

2y ago

terima kasih sis. itulah. upt kejap terang kejap samar.

Saya upt terang siap doc suh cek sbb xnampak kantung doc kata takut kandungan tak menjadi bila scan 8 week nampk jelas janin dengan heartbeat lg. Jangan risau sis. Doa² insyaAllah ada nanti rezeki sis

Saya 7w6h pun kantung tak membesar. Kecik sgt. Tak tahu la nk berharap lg ke tak. Siapa ada pengalaman mcm ni?

rasanya puan, kandungan puan ini awal lagi. insyallah kalau 10 minggu biasanya nampak puan

Puan langsung tak nampak kantung ke? InsyaAllah ada tu Puan. Kena tggu 2 minggu lg

Terlalu awal sis.. fikir positif jgn stress.. kadang bila scan mmg lambat nampak..

2y ago

baik sis. terima kasih ya ♥️

semoga dipermudahkan.doa yg baik2 je sis..Inshaa Allah