Bukak buku pink apa perlu bawak ?

Dokumen apa perlu bawak utk buka buku pink kk?

14 Balas

Alhamdulillah, baru bukak tadi. Syukur dipermudahkan. Sy tak guna sijil nikah, nurse terima sy punya salinan kad kahwin je, salinan ic suami isteri, bill utiliti . Tahu tarikh vaksin je bila.

Ikut KK masing2. Tempat saya kena bawa - Salinan IC suami - Salinan sijil nikah - Bil air/elektrik Awak call lah KK tempat awak nak kena bawak apa

call je KK tempat awak, nanti dia akan set appointment, akan bagitau siap apa perlu bawa. lain tempat kadang lain sikit prosedur dia.

Sy buka dkt KD..xde bwk pape pon..isi borang je..pastu sy pindah KK plk sbb dh duk rmh lain..tapi standby jela ic, sijil nikah

Saya terus walk in KK. sebab call tak angkat langsung. Masa tu nurse akan bg date & apa yg perlu bawa masa buka buku nanti.

dah buat appointment dengan KK belum. masa nak buat appointment nanti misi bagitau apa nak kena bawak

Depends atas kk tempat sis. Kk sy kk Kajang just perlu bawa ic ibu je. Yg lain tak perlu dah 😊

Ic suami isteri, sijil nikah, maklumat vaksin kita.. Itu aja KK saya minta

Kk tempat sy bawa diri je. Call kk tempat awk tanya apa yg dorang perlukan

klau kt tmpt sya..3 salinan ic suami isteri..3 salinan sijil nikah