Air masakk untuk baby..

Haih laaa..mak aq ni dok suap air masak kt anak aq..dia p boh dalam botol susu anak aq ..mmg anak aq nyot2 laa sbb ingt susu..bila aq ckp xpyh bgi ..bby newborn minum susu ibu atau fm je..dia kata kt aq sapa kata..aq kata doctr kata..dia balas balik eleh “aku bgi dekat anak menakan mu ok je” pastu mak aq ckp kt anak aq dia kata “kesian kt mu mak mu kedekut bgi air masak” aq diam je laa….mesti ramai mcm aku kn..mana depa dapat petua bgi air masak sbb bby haus ni

1 Balas

mmg anak menakan ok, anak dia ok semua dah besar. kut2 anak awak tak ok mcm mana? doktor cakap mcm tu sbb dia dah kaji, dah belajar. bukan semua baby sama ketahanan. Nnt klau sakit, yg penat nak jaga anak sakit tu awak, mak mertua takde maknanya nak jagakan klau budak dah sakit. Kalau awak berani cakap sendiri, silakan. Kalau tak berani, risau jadi perang besar, baik minta jasa baik suami tolong cakap kan... Kalau tak pun, carinlah alasan nak berpantang sendiri dgn suami. mmg penat, tapi at least lebih selamat untuk anak