Berat tak naik

Hai..ada tak mummy kat sini yg ada masalah sama macam saya..berat badan tak naik..sepatutnya saya sepanjang kehamilan perlu naik 11kg..tapi sekarang ni saya dah 7 bulan mengandung tapi berat badan baru naik setakat 3kg 🥺 nurse dh bising sbb takut anak kecil dan tak cukup zat besi..nak kena naik 8kg lagi dlm masa 2 bulan ni

5 Balas

kenapa nurse cakap macam tu? kita kan ada scan dengan doktor. masa scan dengan doktor, puan tanya la doktor berat baby😁 kalau terlupa tanya, puan boleh tengok dalam buku pink report scan dari doktor 🥰 kalau berat baby okay, should be okay kan.. lagisatu, mama x boleh naik berat mendadak juga.. tak elok untuk bby

Sy pun trim 3 baru berat naik. Klu tak sebelum tu mana ada baik makin turun ada lah Tp bila scan, berat baby tu bertambah je. Siap besar sikit doktor ckp🤣 Awak amalkan pil kalsium tak

Cuba minum susu. Makan buah jambu untuk tambah zat besi. Makan bila rasa lapar tp kuantiti sikit sikit. Awak nurse bising tak cukup berat. Saya nurse bising terlebih berat 😭

Ikhtiar ya utk naikkan berat mommy. Baby kecil bahaya takut iugr

sy 8 bulan da berat naik 2kg.. awl preggy drop 10kg.. ok je..