bacaan nadi 154

Hai..ada sesiapa pernah kena bacaan nadi tinggi ke?saya dah ambil darah..dan memang tiada tyroid...tapi setiap kali ambil bp..mesin tu mesti bunyi..nadi tinggi.misi suruh tarik nafas berehat sekejap pon tak berkesan..

8 Balas

mmg mostly siapa pergi checkup bp mst naik hahaha.. byk faktor.. faktor pnt, faktor stress lelama tggu no dipanggil smua, faktor nervous.. sbb tu akk ipar sy ajar.. sblm msuk jmp nurse relax buat pernafasan sedut lalui hidung hembus di mulot.. smp kita cool..

..saya pon sama..result tyroid ngtif..tp 3 bln brturot2 dtg check up mmg tinggi ..ni nurse mintk ambik bcaan bp sndiri minggu ni..isi dlm buku pink..minggu dpn dr. Nk tgok smua bcaan bp yg saya ambik

Sy nadi mmg laju sbb hipertiroid. Mmg xprnh kurg dr 100. Slalu 115-150. Prnh haritu 180 terus warded doc takot sawan 😂pdhl sy mmg dh biasa nadi mcm tu

Saya.. Check nadi kat rumah normal je.. Hr dalam 80 lebih.. Pegi jmpe dr 100 lebih😅. Check thyroid, echo, ecg ok je.

sis dah bersalin ke? sy pun sama.bp ok. nadi je tggi. tgh tggu result darah ujian tyroid.

Selalu ye bacaan tinggi doc mesti suruh ambil darah utk cek ada tiroid ke x

Sy pun macam ni. Selalu bp tinggi. Mungkin sebab nervous. 😅

Saya dah selamat bersalin..tq respon semua

4y ago

Terima kasih