6 weeks dark/light brown spotting on off

hai yalls. first of all dah byk kali cekup klinik, dh makan duphaston juga for 2 weeks (xhabis lagi) and kekadang ada light brown spotting yg sgt sikit kekadang pandai jadi dark brown pulak tak lah penuh pantyliner cuma one line gitu. so harini cekup baby, heartbeat baby rancak berbunyi. dah inform doc pn doc kata jgn risau, asal jangan bleeding fresh and terus ke hospital dia kata. but bila balik dr klinik dah masok ofis nampak pantyliner ada pulak dark brown spotting. ahh risau betul la haha. ada sesiapa yg berpengalaman mcm saya tak? but dah selamat melahirkan anak dah..

6 weeks dark/light brown spotting on off
6 Balas

Semoga dipermudahkan urusan dan moga selamat semuanya ye mommy. Aamiin 🤲🏻 Macam saya, tak ada experience spotting on early pregnancy. Tapi ada kena brown spotting on 35 weeks of pregnancy. Saya ke hospital untuk pemeriksaan, alhamdulilah takde apa2. Doktor kata spotting on 3rd trimester ni mungkin disebabkan uri lekang, atau uri di bawah baby diatas, atau keguguran. Alhamdulilah, saya tak alami semua tu. Doktor pun ada tanya ada tak kita 'bersama' suami. 'Bersama' suami pun boleh sebabkan spotting. Macam saya, semua takde. Doktor pun tak pasti kena saya spotting. Disebabkan spotting dah tak keluar dan keadaan saya dan baby elok, saya tak kena tahan ward. 2 minggu kemudian, on 37 weeks saya selamat bersalin normal. #TAPsupermoms #TAPactiveusers

sama macam kes saya sis.. say dh 8 week..saya pun ada keluar sporting coklat dh 2 minggu..tp sikit ja..dan perut tak dak cramp..saya pun on duphasthon ..ada yg cakap period lama cuci.. asalkan jgn keluar darah warna merah bahaya kena pergi emergency terus..byk kan rest dan jgn stress ye sis..semoga kandungan kita sihat sampai bersalin..aamiin

Sy pregnant 8 weeks n makan duphaston jugak. Sy pun ada brown on off. Sy perasan kalo sy penat buat keje lebih sikit akan kua. Jadi cepat2 rehat. Doctor pun ckp kalo brown ok kalo fresh blood jgn. Tapi mmg risau walaupun sikit calit brown pun huhu. Semoga baik2 utk kita semua

banyakkan berehat ye, jangan berdiri terlalu lama... jangan penat sangat...jangan angkat berat2... jangan stress2 ye...banyakkan minum air suam... jangan makan tajam2 seperti nenas, jeruk,lada hitam dan lain2...

bnyk2 rehat kalau bole ambik cuti dlm 1 bln ni,hari tu sya blooding darah fresh sbb penat dn tekanan sya rehat 3 minggi alhamdulilah skrg baby dh 5 bln dlm perut dn semua ok..rehat la dulu dr kje

normal sis tapi sis kena bed rest should be.. takut rahim sis tak kuat