Pil Perancang

Nak mintak pendpt psl pil perancang. Pil jnama ape yg okay ea. Ank fully fm. Ade history cyst tp dah operate buang.

7 Balas

yasmin ok..jgn ambil pil yg murah takut muka timbul tompok jeragat mcm dh kena sunburn bertompok.Minum air banyak..kalau tak nak mkn ubat,guna cara kalender..ni kena tanya doktor mcm mana nak guna cara kalender.. sy tak lama mkn pil sebab tak suka mkn ubat..lepas tu guna kaedah kalender..yg ni sendiri kena disiplin..

Sy pernah baca komen2 pasal perancang.. kebanyakkan nye semua nye tak menjadi.. pil, cucuk dan masukkan kat bawah yg bentuk T tu.. semua nya boleh mengandung.. ikut nasib je tak mengandung.. kalau yg masukkan bawah lengan tu xtau la berkesan ke tak.. tapi swasta je buat.. harga 500++

Sis klau pnah ada cyst.. Better jmpe doc.. Sy pon ada cyst.. Sy g cek up sbb ade bleeding.. 3bln non stop.. Doc sruh stop pil.. Lpas amik ubt brhnti drah.. Sy dh ok.. Cyst sy mengecil.. Pastu pregnant lg.. Skrg doc dh x bg mkn pil.. Lpas brsalin doc suggest iucd

Ikut org jgak sis... X semua badan suai dgn perancang yg org suggest...Kne try mne yg okay... Lg satu x semua perancang berkesan 100%..chance utk mengandung tu ttap ade even 1%..

Pil perancang kena consult doktor, tak boleh beli suka2, takut tak sesuai dgn badan sis. Saya pnh kja farmasi dulu, pharmacist yg sarankan mcm tu.. Bettef consult doktor.

Ramai bagi review pil perancang brand Yasmeen/ Yasmin elok (x sure ejaan) sbb ada sekali dgn vitamin. Mmg cantik kulit.

Consult nurse atau doc wktu check up sis.