Rasa tegang di parut ceaser sebelum ni

Hai, sy sedang mengandung kali kedua 32 weeks. First dulu sy emergency ceaser. Dan skrg baru terasa tegang di parut ceaser sebelum dan juga parut operate appendix. 12hb ni baru ke klinik utk checkup. Normal je ke? Sbb kalau ikutkan perut sy takde la besar sgt. Org pun tak perasan dah pregnant 8 bulan

1 Balas

Ye normal. Parut tu menegang sebab kulit menegang waktu pregnant. Sy pun emergency czer anak 1st. Masa pregnant kedua, bila sentuh parut tu rasa ngilu je. Lepas bersalin dah ok