Baby Mandi

Hi semua.. berapa kali sehari baby ibu2 mandi?

30 Balas

Ats cuaca n keadaan baby.2-3kali sehari..itu pun ad mulut puaka sil ckp kne mndikan ank 8x sehari sbb ank sy kerap kena demam selsema.xlyn la mulut puaka sil tu.die nk mndikan ank die pun mls,taunya kondem kite je.jenis hati busuk mmg cmtu.eh?sori terlepas geram kt komen sis😬.

Masa baby sebulan sy mandikan masa sebelum maghrib shj. Pagi cuma lap² kan dengar air suam. Lepas habis sebulan sy mandikan 2 kali sehari. Sblm jam 10pagi dan sebelum maghrib.

2 kali, anak sy selalu bgn lambat pukul 10 @ 11 pg baru mandikan.. ptg pula dalam pukul 6.30 ke 7.30 pm

0-4mnth (2x sehari pg & ptg) 4mnth onwards (3x sehari pg, tgari, ptg)

Jgn kerap mandi baby kesian paru2 dia lom kuat lagi

2 kali. Biasa pkul 10pagi and 5.30ptg sblm maghrib.

2 kali.. Pagi dlm pkl 10, ptang sebelum pkul 7..

Pagi jam 8am,tgari jam 1pm n petang 5.30pm🤗

2kali..pagi dlm jam 10. Ptg sebelum maghrib

subuh dngn jam 4 petang pkai air sejuk

4y ago

Sama sis. Dulu nenek bgthu, masa dia bersalin bidan akan hentak batu sebelah baby bagi baby tak terkejut kejut nanti. And pasal air sejuk memang betul untuk kuat kan tulang and bagi urat tak kecut and lama lama baby saya pun dah biasa air sejuk tak melalak.