Tak perlu air gula?

Hai. Sy dah 24 weeks, n checkup kat swasta. Umur 30. Haritu tanya doc bila sy boleh minum air gula, tp dia kata sy tak payah minum sbb takde sejarah keluarga kencing manis & underweigt. Ada ke mommies yg sama? Risau pulak bila tak kena minum 😅

25 Balas

Sy kat swasta mcm ni jgk memula tak kena sbb low risk mom & xd history family kencing manis…tp last2 kena minum jugak sbb faktor mengandung over 26y/o. Sy minum masa 31w pregnant skrg dah 34w