Asal mlm je rsa perut mengeras+sakit perut kat bwh ngilu2

Nk tnye ibu2 ,, normal ke rsa skit cmni, kndungn sy skrg 37weeks 5day,rsa sakit kat bwh tu ngilu2 ble dy mengeras n baby bergerak, kdng2 tu smpai rsa nk kncing,, ble sy sdh kncing dy akn keluar keputihan n lendir2 putih skli dgn kputihan,, ble dy mngeras tu rsa mcm sesak dada,, lpas tu rsa senak2 n ngilu Kt bwh rahim

6 Balas

sy 37w 2day da brsalin.. x sangka awl pula bersalin.. due 31.1.23.. masa 36w mmg rasa sakit2 kat bw tu..rasa susah sgt bgerak kerap kencing..masuk 37w 2day sy rasa sakit mcm nak berak.. mmg berak la.. lepas tu sakit rasa nk berak tu ttp masih ada wlupon da berak.. dlm hati ckp mmg aku nak bersalin da ni..cpt2 mandi n g hospital.. sampai hospital dokter cek bukaan da 7cm.. 1jam lebih menahan sakit pastu sy da slmt bersalin..alhamdulillah.. nasib baik da packing brg2 baby n diri sendiri.. sakit terus angkat g hospital

1y ago

alhamdulillah.. sis kena exercise blh tgok kat youtube tuk percepat kn bukaan. sy buat yg mana mampu je.. pastu masa tgh contraction kena bernafas dgn btul.. sb tu kot bukaan cpt.. sis blh cari kat youtube semoga d permudah kn urusan bersalin sis..amin

Same mcm sye sis skrg tgh 37 weeks 5 days. Mmg mngeras je mlm2 kdg smpai tangkap pinggang. Kdg rase mcm separa sedar. Sbb sye bile perut mngeras sye akan cube buat abdominal breathe. Bile kena tgh malam tu smpai rase mcm diri ni tgh push ke.

SME la MCM syee .. kandungan Sye bru 36weeks 2 days, rasa sakit bawah Smpai ngilu2 .sakit belakang,kerap kencing.kluar lendih ketika kencing apakah itu normal ke

sy yg 36w ni pun rasa yg sama.. mintak dia kluar masa masok 37w pun okay heheh.. 38w ke .. 🤭🤭

sama mcam saya.. skrg 37 minggu 4 day

Try g hospital, check bukaan..