braxton hick/baby mngeras

hai mommies, btw sy 1st mom. mcm mna nak beza kan bby mngeras dgn braxton hicks tu? sbb lately ni asl sy buat kerja perut sy mngeras/mengetat. sy dah 33week 2day. apa simptom² braxton hick? #SeriusTanya #bantujawab #firstmom #ingintahu #bantusharing #newmom

2 Balas

Braxton hicks rasa perut mengeras tapi tak sakit. Pastu tidak dtg secara berkala & tidak makin kerap. Klu contraction yg betul2, sakit sgt pastu kerap setiap 5-10minit. Sy pun 33weeks br rasa braxton hicks. Skrg dah dekat 36 weeks makin kerap braxton hicks tu

itu lah braxton hicks. tak semestinya kita akn rasa sakit.

1mo ago

ok tq awk