Bby 10 Bulan Belum Tumbuh Gigi Normal X

Hai.. Slmt mlm semua.. Sy nk tanya.. Bby sy dh 10 bulan tp still x tumbuh2 gigi. Lpstu kblkgn ni bby xnk mkn sgt.. Dua hari lps ad try bagi die bubur yg x di blend. Die xnk lngsung mkn. Lpstu harini mkn bubur blend semula. Masa tghri mkn abes stat ptg dh xnk makan semula.. Hmm.. Sy buntu.. Nk bagi die mkn ape lagi ye.. Any suggestion?

98 Balas

Nnti tryla xpya blend mesti gusi dea dah kuat tu tp biar lauk2 tu potong kecil2 la dan lembut, anak sypun 8bulan dah xnak mkn bland sbb dea tolak skrg ne mmng xbland langsung tp mula dah tolak 1,2x terus xnak tp try suap nasi masak mcm biasa tu y dea nak, 🥲 tp risaula baru 10m18d