Bby 10 Bulan Belum Tumbuh Gigi Normal X

Hai.. Slmt mlm semua.. Sy nk tanya.. Bby sy dh 10 bulan tp still x tumbuh2 gigi. Lpstu kblkgn ni bby xnk mkn sgt.. Dua hari lps ad try bagi die bubur yg x di blend. Die xnk lngsung mkn. Lpstu harini mkn bubur blend semula. Masa tghri mkn abes stat ptg dh xnk makan semula.. Hmm.. Sy buntu.. Nk bagi die mkn ape lagi ye.. Any suggestion?

96 Balas

normal je sis anak makcik suami saya dekat setahun lebih baru tumbuh gigi 2 batang anak saya 6 bulan dah tmbuh gigi sebab perkembangan anak² ni lain² dia tknk mkn mungkin tgh tk selesa gigi nk tumbuh ataupun dia dh mula nak cuba maknan yang lain apapun jangan cepat giveup bagi anak makan kalau dia tknk mkn bubur cuba masakkan dia yg lain