Bersama dgn suami

Hai sis semua..nk tny laa..harini genap sy 5 bln..bpe bln blh sy bersama dgn suami..sy sjak mngandung xpnh bersama pun..ni ble nk bersama jd tkt..pada pndpt sis2 semua, bpe bln kndungan blh bersama dgn suami..

33 Balas

Bila² pn boleh sis.. Cuma jgn ganas² je😅 tp kalo brdarah, kena stop la.. Kalo tak brdarah tu kira ok jala.. Sy brsama ngn suami dari awai pregnant lg smpai skrg dh 7bulan..Alhamdulillah kandungan sihat.. Owg ckp la.. Kalo brsma suami, xkuar darah maknanya rahim kuat.. So tak ada mslah la nk brsma.. Cuma kalo kuar darah tu kena hati² la kmungkinan rahim tak kuat...

Kalau nk tny pgalaman sndri, start dr tau pknen tu.. Bjaga2 dlu.. 3bln first kalau bole elakkan sb baby masih baru. Fragile lagi, risau jd pape kan. Lepas dh kukuh sikit bole je sis nk bersama, teruskan smpai dah dkat due. Sebab membantu bukak kan jalan tau. Tapi kalau xlarat, jgn paksa. N masa bsama, makesure jgn kasar2 sgt. Rilek2 je. Alah suami mst phm 😊

Sy sejak tau pregnant (9w) skrg dah 25w, tak berani nak bersama padahal before confirm pregnant, elok je bersama. Kadang2 lasak jugak tp bila dah tau ada bby, jadi tkot pulak. Padahal xde bleeding. Uri pun okay. Doc pun x halang. Cuma kami suami isteri decide tggu 30w ke ats. Sbb risau kan bby. Lama ttc 2 tahun. So hati2. Hehehehe.

Ikut badan masing2 juga. Try and error haha. Tp dh lepas 1st trimester should be ok. Cari posisi yg tak menekan perut ye dan selesa. Kalau ada kluar apa2 yg pelik lepas bsama tu, mybe bleh elakkan la.. try pulak nnti mse hujung2 pregnancy utk natural induce hehehe

boleh je sis. cuba la dulu. ckap dengan suami jangan kasar sangat. kalau esoknya tak rasa sakit boleh je kerap seks.. keinginan suami kena bagi juga kalau dia minta. sian kat dia juga.

Suami sis x pe ke since dpt tahu preggy tak bersama. Sbb nanti berpantang puasa lagi dia 100 hari atau lebih. Bagi sy nk bersama blh, tapi jangan kasar n kerap masa awal preegy.

Sy pon kdg2 je bersama .. Huhuu ... Sejak pregnnt jd cept letih ..sakit2 badan .. Nak brsama husband pn tak smangt .. Kesian husband .. Huhuu ..

Saya pun sama. Since tau pregnant sampai harini takut nak bersama. Plus Mmg tak berminat sungguh2 la nak bersama. Even suami pun tak berani..

Depends juga ada yg jenis rahim lemah awal2 xleh lagi takut jd apa2.. Tp s"eloknya mcm tu la awal2 kandungan xyah dlu demi keselamatan

Sy bsama je gn suami even 1st trimester..just jarakkan..1week 1times n x boleh kasar2 dah la..kena slow2.. husband kena fhm..huhu.