21 Weeks

Hai siapa 21 weeks dah kena cucuk kancing gigi? Baby dah kuat gerak ke belum?

156 Balas

kalau nak rasa dia gerak, tidur ngiring belah kanan. sebab saya biasa saja je tidur mengiring belah kanan nak bagi dia bergerak. pastu baru tukar posisi mengiring belah kiri. baru cucuk kancing gigi ni. sengal tak habis lagi.

sya sekarang 21 mggu kuat rasa gerak aktif sanggat Kalau lambat mkn gerak soh mkn apa lagi lah tido kejap lepas Tu bagun rasa gerak lembut je kadang terasa jugak kalau tendang cuma Kita yg rasa dulu

patutnya dah kene cucuk masa checkup 20 weeks sbb dah rasa movement baby ,tapi sy mintak checkup next la bru cucuk kancing ggi misi pon okay je sbb anak kedua kali ni .. 26 week bru cucuk tu .

nak tanya sbb apa kena cucuk kancing gigi? mmg wajib ke? maaf ank first,tak tahu 😂

2y ago

saya 21minggu.. nak tanya ada tak yg uri rendah mcm sy.. doktor kata 28minggu akan scan sekali lagi utk confirmkan stage 1-4.. kalau stage 3-4 nanti bersalin mmg kena oprate..

Sy dah selesai 2 dos.. Dos 1 ms 16w..dos 2 dalam 20w.. Ms 16w nurse cakap dah ada bentuk baby dan gerak. Rs mcm cucuk vaksin.. Kebas2 boleh tahan. Tido pun susah. Tp takda sampai demam.

sy reply ni baru je lps cucuk.. skrg 9.31am, 29/12/22. Haa siapa baca komen ni nnt, semoga dimudahkan urusan kalian aaaamin! btw baby makin2 aktif dlm tu ha bermain agaknya 😂

Sy baru je lepas inject kancing gigi dua hari lepas. Sampai demam sy. Sakit habis badan2. Mcm demam urat. Kuat jgk effect pada badan sy. Nurse sy ada badan yg ok. Ada bdan yg xok

Saya 18weeks nurse dh inject. Dia tnya kalau baby dh gerak atau belum. Bila jwb dh gerak then dia proceed check degupan jantung baby and inject vacc kancing gigi. 😊😊

bole sy tau cucuk kancing gigi tu wajib ke? sebab sy cek klinik swasta doktor takde cakap apa2 pun pasal injection ni hmm. or awal lagi sebab sy pun 21w jugak

saya dah cucuk mggu lps, 21 week, alhmdulillah... baby aktif, tpi saya demam jgak 2 hri, nurse pon ada pesan klau xthn memg akn demam .. dose kedua bln dpn plk🤭