21 Weeks

Hai siapa 21 weeks dah kena cucuk kancing gigi? Baby dah kuat gerak ke belum?

156 Balas

harini saya 21w4d tp sbb masa 20w nurse tnye rasa movement baby ke blom..saya xrasa apa2 lagi..nih dah masuk 21w saya mcm rasa soft punches sikit..itu gerakan baby ke? rasa cam growling camtu..gedik2 je rasa..camtu ke nk describe movement baby..say 1stime mom..so nurse kata if dah rasa movement baru boleh proceed tetanus

2y ago

Mula2 mmg tak sure rasa baby gerak atau bukan, kalau dah lama2 dia selalu gerak boleh tahu dah

dah cucuk tetanus, masa minggu ke berapa entah. tapi bukan 21. second next week pula. * untuk Yang belum cucuk. jangan risau tak sakit masa jarum tu kena kulit. yang sakit masa cecair tu dimasukkan. Ada orang lenguh tangan lama. saya Pula tak perasan sebab sibuk ada kenduri kawen anak sedara.

tak cucuk apa lagi .. dan xpandai rasa baby gerak .. anak first 😅 tp ada rasa sakit kat perut .. teringin nak tengok baby gerak .. nak bg ayah dia rasa mcmna baby gerak .. sblm nak LDR

2y ago

Oooo

sy tak cucuk lagii . Alhamdulillah dpt rasa bby bergerak dari 17weeks lg . sekarang dh 21 weeks . dh nmpak timbul dh klau dia menendang 😊

2y ago

sama laa,sy skrg 21w... selalu nmpk dia tendang skrg hahaha saje nk suh mama dia gerak la tuee

sa da cucuk ..tpi nurse tersilap, double cucuk .. masa kandungan 2 bulan dan yg ke 21 week .. tanya nurse ada kesan buruk tak .. alhamdulillah tak da masalah...semoga semuanya baik2 saja, bby pon terlebih aktif alhamdulillah

2y ago

yg dpt 2dose biasanyaa ank prtama atau dh lama xdpt vaksin kncing gigi, contohnya jrk kehamilan jauh.. klau biashe² 1 dose jee

Pglmn sy la... Time tu baby bru stat bergerak lm prot.. Xde la kuat sgt... Sy stat 6bln baby kuat bergerak.. Sy cucuk kncing gigi 22weeks n 26weeks... Skrg sy dah 37weeks...

Semalam saya 21 weeks terus buat detail scan & doktor terus bagi suntikan kancing gigi... Nxt month 2nd time utk injection kancing gigi.. Sebab anak pertama... So far lepas suntikan rasa kebas n rasa nk demam.. Lepas nxt day takde juga rasa apa2.. Alhamdulillah...

saya dh cucuk kancing gigi.time kandungan saya 20week.kebetulan time tu nurse nk cek degupan jantung baby..baby bergerak kuat..tu yg nurse bg cucuk terus.😊skrng kandungan 21week

3y ago

Sayaa. Alhamdulillah first day puasa arini ok 😌

Masa appointment 20weeks ritu, nurse bg tau next apoiment kalau baby actve kena ccuk kancing gigi. Tp kalau tk actve tkbnyk grak lagi , nurse cucuk kemudian. Sbb masa check 20 mnggu ritu baby blom kick apa lagi. Lpas 21 weeks bru rasa baby kick

sy dh start rasa kick minggu ke 18/19.. tp x kuat sangat.. skrg dh masuk minggu ke 21, amboi semakin rancak dia.. kejap2 dia kick.. Ibu pulak terasa geli2.. 😅😅 sy dh cucuk kancing gigi minggu ke 19... dos 1.. next tunggu dos 2 pulak..