Twin Tak Jadi

Hai semue... sy nk share pgalaman. First preggy cek upt so pekat warnenye pdahal baru lambat priod dlm 3,4 hari so bile scan wahhh ade 2 kantug makne twin sebab 2 UPT pekat betul ? tp dlm 8 minggu de bleedig cume x bnyaklah doc ckap normal n scan masih 2 kantug.. lepas 2 mase 9 minggu kene demam agak panas 38.5 °c,tekanan darah rendah sgat2 smpai kene drip n bile scan kantug masih 2 tp cume 1 kantug de bb n de degup jantug.. n scan lg kantug tggal 1 je ?.. so hope y 1 ni dpat brtahan dgan smpurne.. Doc cakap keadaan sy lemah n bb sy pun blawan tuk hidup so salah 1 kalah tggal 1.. doakan sy n bb slamat hingga bsalin ye ?

Twin Tak Jadi
27 Balas

Saya pun kes macam sis.. mulanya scan 2 kantung. cumanya demam sekejap tp xtinggi.. ada sekali tu bleeding teruk. Check lagi sekali satu kantung je tinggal. Doktor ckp vanishing twin syndrome. Walaupun satu kantung tak dapat selamatkan, yang satu lagi tu Alhamdulillah sihat sorang lagi sampai sekarang dh 16 weeks. Bittersweet moment sebab neneknya dh excited nak kembar tapi yang dpt selamat satu. Doa banyak2 ya sis and cukup rest. InshaAllah ada hikmah 💕

sama mcm sy awal dulu sis. cek upt terang gila 2 line walaupun baru letak je air kencing tu. lps tu scan nampak dua kantung. nxt appointment check n scan tinggal 1 kantung saja yg menjadi. 1 lg xde. maybe twin tak jadi kot.. apapun bersyukur yg 1 nie. alhamdulillah sgt. now dh 8 bulan..

Bertuah sis dapat anak dunia satu anak syurga satu. InshaAllah. Semoga sis & baby diberikan kesihatan yg baik. Aaamiinn. ☺🌺🍃

Sy pn ad 2 kntung tp satu kntung xjd doc ckp regression.. Dlm ht nk sngt twin, kalau ad rezeki mmtx2 scan 18 mnggu nnt dpt tngk tetibe ad twin..huhu.

I feel you sis.jaga diri elok2.jgn wak menda berat.jgn stress.saya hilang dua dari tiga baby Saya due to stress Dan Naik lori

ada saya tgok dr imelda punya show, anak lisa pun should be twin, tp yang survive cuma yahaira je. inshaallah doa2 yaaaa 😊

Macam yg saya pernah alami tahun 2014... alhamdulillah anak saya sekarang nie dah berumur 6 tahun...

Aameen Allahumma Aameen, semoga baby dn mommy sihat ,jaga diri bebaik jangan angkat berat2

Bersabar atas ujianNYA ya sis.. Semoga sis and baby sihat 🌷

InshaAllah semuanya..slmt sist.. moga tbah n sht mommy n baby