Hidung masuk air ketika mandikan anak 5 bulan

Hai semua,sy nak tanya sy mandikan anak pagi td.masa nak terbalikkan badan dia,anak terlepas masuk dlm besen mandi sbb badan anak licin sikit sbb sy dah sabunkan.jd air msk hidung mulut dia.sy laju2 angkat blk.dia xdpt bernafas dlm beberapa saat.muka dah lain and mata jd merah sikit sbb susah nak bernafas.lepas tu sy ada sedut hidung dia bg keluar air tu and ada korek mulut bg keluar air.xlama lepas tu dia bersin tp ada bunyi 'grok grok' kali ketiga bersin baru anak bernafas normal and aktif mcm biasa semula.smpai skrg sy jd takut and sentiasa pantau keadaan anak.anak nampak ok tp sy tetap rsa xtenang.ada sesiapa ada pengalaman mcm ni x?anak ok x?

4 Balas

Cara dia jgn terbalik kn msa ada sabun,,contoh sabun kan bahagian depan lepas tu bilas,,lepas bilas baru terbalik kan,sabun kn pulak bahagian belakang,cnfirm xjatuh😊😊kalau bby xnormal nnt trus bawa ke hospital tau.

mmng licin kalau mcmtu. mandikan baby, depan dulu.. shampoo rambut, sabun bdan.. lepastu bilas terus, xde lah nnti nak balikkan dia licin. dah siap depan, terbalikkan pulak, sabun belakang dia, lepastu bilas

pantau anak. kalau Masih nampak xnormal bawa Terus ke hosp.

kalau xnormal bawak ke hospital