Hidung tersumbat

Umur bby bru sebulan lebih.. Dah bwa jumpa doc tp doc ckp xda apa² jnji hingus x keluar. Tp sy kesian tgk dia mcm ssh nak bernafas. Ada petua x mommies mcm mna nak buatkan hidung dia x tersumbat?

2 Balas

Kadang2 baby baru lahir memang kita akan nampak mcm dia susah nak bernafas sebab saluran pernafasan dia kecik so dia kena tarik nafas banyak kali utk ambik oksigen. Kalau anak susah nak nafas, muka dia akan jd biru, bibir dan kuku dia akan pucat. Yg ni memang kena cepat bawak jumpa doktor. Kalau hidung anak tersumbat, nafas dia akan berbunyi bila dia tarik nafas. Boleh cuba bersihkan guna cotton bud ataupun penyedut hingus tu. Kadang boleh jd sebab taik hidung dia terkumpul so halang dia utk bernafas. Baby x reti bersihkan hidung sendiri

boleh try eo R.C ni utk baby n family www.wasap.my/60129876070/essentialoilsyl