HAPPY DENGAN ANUGERAHNYA TAPI BADAN XKUAT..

Hai semua..saya pregnant anak 1st..Tapi nasib saya x baik..saya pregnant tp ada darah tinggi..Alhamdullillah setakat hari ni kandungan dah 15minggu dan semua baik2 belaka..cuma saya terlalu penat dengan kerja dan follow up dr..setiap minggu ada checkup..mggu ni kk mggu depan hospital..sy refer hospital sebab dr kk nk rawatAn lanjut untuk diri saya..sekali lg sy bersyukur sbb dr kk mmg jaga saya n kandungan..cuma masalah saya, saya terlalu letih untuk ulang alik hospital.. Penat dengan keje n terasa letih untuk pergi checkup..sampai, bila ambik darah saya rasa fobia..padahal tgk jarum pon saya x tkt sebelum ni...Kadang2 saya nangis sorang2 memikir badan y letih (mgkin kesan ubat y terlalu byk sy makan plus bdn x larat time pregnant ni plus mana nk siapkan keje di office lagi..saya sampai paksa diri...di office mmg org nampak saya aktif tapi sbnrye sy terlalu letih..apakan daya semua adalah terpaksa.. Ada ke sesapa macam saya? ???

18 Balas

Be strong mama... Especially utk baby... 😍😍😍 God Bless & Take care mama...

Sy gdm on insulin sama lah ulang alik pi klinik..

Semoga sntiasa sihat sis ..

Saya pun ada darah tinggi sis.. Mmg penat tiap minggu kena ulang alik kk.. Keje pn x larat, penat, pening lg.. Mybe kesan ubat darah tinggi jg..

Moga sis kuat yer.. Sy pown smgu sekali or 2 mgu skali kene ulang alik ke hospital ngan kk.. Tp sy ada mslh cyst & fibroid.. Kkdng mmg penat sgt.. Tp pkirkan baby.. Kuatkan jugak diri ni..

semoga urusan sis dipermudahkn..semoga sis kuat..

Mg d pmudahkn segalanya..aamiin

Kalau penat sgt pun tak elok utk puan. Bincang dgn doctor & majikan. Maybe boleh mintak balik rumah awal 1 jam. Rehat tu penting takut nanti effect lain. Hopefully puan terus kuat. Jaga diri baik2 ye.