Bergaduh dengan suami

Hai semua…saya ingin luahkan perasaan saya. Sejak mengandung suami mmg kerap cari pasal & bergaduh dgn saya. Saya ni pulak ada panic/anxiety attack since sebelum preg. Bila something triggered saya cth: bila suami gaduh dgn saya, Memang saya akan kena panic attack tu. Saya taktahu knp suami sprt tak ingin menjaga perasaan saya waktu preg ni. Dia kalau gaduh dgn saya, dia seperti berubah menjadi org lain (keluar perkataan kasar,merendahkan saya,memerli saya,melibatkan keluarga saya) seperti saya ni bukan isteri dia. Saya hampir tak mengenali suami saya sendiri. Saya baru berkahwin, belum smpai setahun lg. Sy kesian dkt baby sbb takut terkesan perkembangan dia kalau saya nangis selalu. Ada tak di sini, sudah berkahwin lama? Boleh bgi pandagan & nasihat tentang ni? Sy rasa sgt sgt sedih skrg dan penat sbb main emosi saya…sy smpai rasa menyesal dgn perkahwinan ni sehinnga sy lupa memori bahagia brsama suami krn semuanya hanyalah kekecewaan & kesedihan. #pleasehelp #ingintahu #sharepengalaman

20 Balas

Apa punca bergaduh,kalau sbb kewangan mungkin boleh la bincang elok2..tp kalau xada sebab dan hal remeh boleh jadi isu besar..better minta nasihat atau yg pandai perubatan islam tengok2 an..bukanlah nk pikir negatif,tapi cuba ikhtiar dgn cara tu..sbb dah byk terjadi runtuh rumah tangga sbb hasad dengki org main benda mistik..

8mo ago

Saya ada terfikir tentang ni, krn suami ramai kenalan. Mungkin suatu hari nt kami akan pergi berubat kalau masih berpanjangan… Saya masih fikirkan hubungan saya dan suami masih lg baru dan boleh dibantu…

sis tolong banyak2 kan bersabar ye....saya masa anak pertama macam tu lah....suami marah2 sampai lah lekat perangai suami saya kat anak sulung saya ni....sebijik pulak tu....sekarang saya mengandung anak kedua.... alhamdulillah perangai dia tak macam anak sulung saya tu....sis kena banyak bertenang tau....

8mo ago

Allahu saya taknak lah anak saya sikap mcm dia…hangin tak tentu pasal..jauhi lah 😅 hihi terima kasih sis berkongsi

sy pun td mmg sembur suami habis habisan, depan mak dia, sbb tak tahan, pantang d10, sejak mak dia dtg umah, perangai dia menjadi jadi. mmg sy mengadap je selama 10 hari ni, td mmg sy lepas selepasnya tak kesah lah mak dia nk cakap apa , boleh meroyan kalau ditahan tahan

8mo ago

saya tak boleh sembur dia abis abisan kerana skrg saya tgh mengandung. Saya takut dia apa apakan saya atau kandungan.. saya cuma mengala,terasa dan menangis sahaja….

Sama la. Skrg da sembuh. Memaafkn siapa2 pun dlm hidup kita.dn brdoa moga suatu hri mereka boleh berubah dgn baik. Bnyakn mkn ayam dn kentang ya. Kurang fotasium anxiety ni.jgn layan pada sstu yg mnjatuhkn kita. Yakin pd syurga kita.takut itu bukan urusan kita.

tahun pertama saya pun mcm tu sis , tpi lg nk ada ank kecik lagi stress apa2 pun bawa bincang , luahkan juga perasaan sis jgn pendam saya pun ada panic attack anxiety pluy bpd lagi , doa yang terbaik mesti ok ❤❤

Setiap pagi sedekahkan yassin untuk diri dan suami. Mintak Allah lapangkan hati. Sy buat mcm ni alhamdulillah rasa lapang je. Semua jadi relax tak serabut.

dlm fasa ini emm stu bru kahwin Dan kini mengadung ank pertama harap suami sy berubah

pompuan utk di jga bukn utk Di Hina NK xnk Lyn isteri GN baik🥺

xde cre lain mlainkn bgtw hsband ape yg awak rse..

doakn sis Kuat